Fraktion 4 på besøg hos Røde Kors

Fraktion 4 har været på besøg i Røde Kors' frivillighus på Østerbro

Susann Mukaksa, der er også er frivillig i Røde Kors bød velkommen og fortalte kort om Henri Dunants ide om at starte den humanitære hjælpeorganisation Røde Kors i 1863. Vi fik også fortalt om de forskellige aktiviteter de frivillige stod for.

Efter kaffe og kage var der et utrolig spændende oplæg om krigens regler af Kreativ chef Morten Schwarts Lausten. Hvor han fortalte, at krig jo ikke er forbudt, men at der er regler der skal følges, hvilket vi desværre kan konstatere ikke altid sker. Der blev draget paralleller til krigene i Gaza og Ukraine og andre krigszoner i verden i dag.  Der blev stillet mange spørgsmål og kommentarer bl.a. til hvad sker der, når lande ikke overholder Geneve konventionen eller Haag konventionen.

Vi fik fortalt om de mange brændpunkter i verden, både nationale krige, borgerkrige og  narkogansterkrige, som alle kræver hjælp fra Røde Kors og Røde Halvmåne. Disse organisationer er den tredje part i en krig.

Eftermiddagen sluttede med en rundvisning i det spændende Røde Kors museum, der var indrettet så skoleklasser kunne få indblik i det arbejde og de dillemmaer Røde kors medarbejdere står i, både i Danmark og i udlandet. Museet er kun tilgængeligt for grupper og skal bookes på forhånd.

Tak til Røde Kors for en virkelig spændende og informativ eftermiddag.

Emner

Målgruppe