Kredsens pensionister på tur til Christianshavn

Christianskirken
På en dejlig solrig dag i august mødtes pensionisterne foran Christians kirke på Christianshavn.

På en dejlig solrig dag i august mødtes pensionisterne foran Christians kirke på Christianshavn. Vores rundviser kirketjener Carsten Siegstad bød os velkommen med kaffe og småkager, og mens vi drak kaffen fortalte han kirkens historie. Kirken som oprindeligt hed Frederiks tyske Kirke er fra 1759 og tegnet af arkitekten Nicolai Eigtved.

Carsten fortalte om Grundtvig der i 1832-39 holdt aftensang i kirken.

 Vi hørte om kirsebærlikør producent Heering, hvis kiste står i krypten lige under alteret. Stifteren af Kofoeds skole var kordegn i kirken.

Vi blev vist rundt i kirken og fik små historier om kirken, bl.a. at ruderne i kirken er de oprindelige fra 1759, og at organisten ikke sidder foran orglet mere, men nede i kirken og betjener orgelet.

 Vi gik rundt i de mange loger, kun kongelogen var lukket.

 På vej ud af kirken så vi skudhullerne fra besættelsestiden, hvor tyskerne havde skudt efter nogle frihedskæmpere, der var løbet ind i kirken.

Vi sluttede rundvisningen af i krypten, hvor der var bisat mange Christianshavnere. Man kan stadig blive bisat i krypten.

Efter den spændende rundvisning gik vi til Christianshavns færgecafe, hvor vi indtog en velsmagende frokost på den gamle færge, der lå ved kajen, og her gik snakken lystigt.

Vores næste arrangement er d. 19.11. på Arbejdermuseet og efterfølgende julefrokost i Cafe Ølhalle.

Arrangementudvalget

Emner

Målgruppe